„Століття Якова” та багато інших

Наукова бібліотека отримала багато сучасних, цікавих та корисних книжок

20 березня 2017 року до ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка” завітали викладачі Київського Офісу Інституту Кеннана з циклом відкритих лекцій (за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency International Development – USAID) в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI)).

Катерина Смаглій (директорка Київського Офісу Інституту Кеннана) розповіла про розвиток україно-американських взаємин та можливості, які існують сьогодні для активної молоді, студентів та викладачів щодо співпраці з фондом Фулбрайта. Наталія Висоцька (Київський Національний Лінгвістичний Університет) перенесла слухачів в мультикультурний світ сучасної американської літератури. Наталія Мусієнко (Київський Офіс Інституту Кеннана) занурила студентів та викладачів у світ міжкультурної комунікації та культурної дипломатії з прикладами результативного пошуку шляхів до діалогу та примирення.

У межах співпраці ДЗ „ЛНУ імені Тараса Шевченка”, Київського Офісу Інституту Кеннана та посередництва Міжнародного відділу університету наукова бібліотека отримала багато сучасних, цікавих та корисних книжок, які стануть в нагоді майбутнім лідерам.

Серед них книга Володимира Федоріна „Ґудбай, імперіє. Розмови з Кахою Бендукідзе” – спроба систематизації поглядів видатного грузинського реформатора, який тісно співпрацював з Україною протягом останніх місяців свого життя.

Також, ми отримали твори Лауреатів Нобелівських премій – Світлани Алексієвич, Малали Юсуфзай та Крістіни Ле; найкращий роман десятиріччя лауреата Міжнародного літературного конкурсу романів „Коронація слова” Володимира Лиса „Століття Якова”; книга року Financial Times Тома Пікетті „Капітал у ХХІ столітті” та багато інших.

Дякуємо нашим гостям та маємо надію на подальшу плідну співпрацю!